İstanbul Doğa



    Üye işlemleri
  • Giriş Yap
  • Kayıt Ol

  • Aktif Etkinlikler
  • Geçmiş Etkinlikler
  • Etkinlikler Takvimi
  • Kurumsal Sayfa
  • Fotograf Arşivi



 20.01.2018   Cumartesi 
 TEPECİK KÖYÜ - KAYAÜSTÜ YAYLASI



  EROL GEYGEL REHBERLİĞİNDE ORTAZOR YÜRÜYÜŞ

Etkinlik Türü:ORTA ZOR YÜRÜYÜŞ
Etkinlik Tarihi:20.01.2018  Cumartesi
Etkinlik Süresi:GÜNÜBİRLİK
Katılımcı limiti:16 Kişi. Kalan:0
Faaliyet Sorumlusu:EROL GEYGEL

TEPECİK KÖYÜ - KAYAÜSTÜ YAYLASI  (Büyük Kayadan İzmit'e bakış)  20 OCAK 2018 (Cumartesi)            

GÜZERGAH BİLGİSİ : Parkur 600 metredeki Tepecik Köyünden başlayıp, 1100 metrede Kayaüstü Yaylasına ulaştıktan sonra Tepecik Köyünde son buluyor. Yaklaşık 16 - 18 km. Başlangıç noktamız Tepecik Köyü sakinlerinin yıllar önce mesken tuttuğu bir mekân. Halk arasında 93 Harbi olarak adlandırılan, Osmanlı-Rus Harbi sırasında(1877-1878) Doğu Karadeniz'den göçen ailelerin yurdu. Doğu Karadeniz yayla kültürünü buralara da taşımış ve yaşamlarını aynı şekilde idame ettirmeye devam ediyorlar. 

Samanlı Dağları ile İzmit Körfezinin sisle birleştiği tuvali görmek isteyenlerin mekanına gidiyoruz. Yaklaşık 1000m.lik bir rakıma sahip yayla ile  1100m.lik bir rakıma sahip çıplak, kayaç tepenin üstünden bakmak hepimizi heyecanlanddıracaktır. Kocaeli doğa yürüyüş parkurları açısından İstanbul’a yakın, en zengin bölgelerden birisidir. Kayayüstü yaylası'nın manzarasını kelimelerle ifade etmek gerçekten çok zor. Ançak buraya ulaşmak için 2 saatlik zorlu bir tırmanış gerekecektir. Orman içi patikalardan ve yaklaşık ve dik bir yükseliş ile Kaya üstü yaylasına ulaşıyoruz. Karşınızda İzmit Körfezi ile Samanlı Dağları ve sise gömülmüş şehir panoraması var. Kayalıklara oturarak bu manzaranın keyfini çıkarın. Tarifsiz bir özgürlük hissi veriyor burada bulunmak. Bir masal perisinin tılsımı değmiş olmalı o sarp kayalıkların doruğuna. İşte orada tüm heybetiyle kurulmuş ve sizi bekliyor, sessizce ve tüm gizemiyle. Tepeden ayrılmak her nekadar zor olsa da inişe geçmek ve harcadığımız enerjimizi bişeyler yiyerek toparlamamız gerekiyor.   

Kahvaltı : Bir köy kahvesinde yanınızda getrirdiklerinizi yiyebilirsiniz.

Öğle Yemeği : Atıştırmalıklarınızı yanınıza alıyorsunuz.Meyve ve kuruyemiş gibi gıdalar tercih edilmeli. Akşam Yemeği: Duruma göre birlikte değerlendiririz.

Faaliyet Sorumlusu:  Erol GEYGEL :

( İNİŞ VE ÇIKIŞLARIN BOL OLDUĞU BU PARKUR DOĞA YÜRÜYÜŞLERİNE YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN KESİNLİKLE UYGUN DEĞİLDİR.)

      NOT : Bu etkinliği Tursab A acenta gurubu, GLEE Turizm ile organize etmekteyiz   

        ARAÇ DURAKLARI:

          7:30 İncirli- Alfemo

          7:45 Mecidiyeköy- Y.K Bank

           8:00 Yıldız- Sait Çiftçi

           8:20 Kadıköy- Evlendirme

           8:30 E-5 Göztepe

           8:35 Kozyatağı

         E-5 üzeri Maltepe-Kartal vs.

       Lütfen 5 dk. önce durakta olunuz!

 

NOT: Etkinliklerimizi TURSAB Acentası UGO Turizm ile (Sicil No 8407) organize etmekteyiz.


Önerdiğimiz Malzemeler :
Küçük sırt çantası: Yürüyüş sırasında yedek giysi, yağmurluk, krem, fotoğraf makinesi , atıştırmalıklar gibi sık kullanacağınız malzemelerinizi koyacağınız 20-30lt kapasiteli, bir sırt çantası.
Çantada Bulunması Gerekenler: Temel İlkyardım Malzemeleri, Dödük, Kafa Feneri, Mevsime göre yedek kıyafet, yeteri kadar aperatif yiyecek.
Ayakkabı: Etkinlik bir doğa yürüşü içeriyor ise mutlaka bileği saran yürüyüş botu kullanmalısınız. Etkinlik bir tültürel gezi ise rahat bir ayakkabı seçebilirsiniz.
Tozluk: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde turlarda tozluk bulundurabilirsiniz. Bileğinizden dizinize kadar kapatır ve botunuza taş, toprak, çamur, kar girmesini engeller. Ayrıca olası çamurlu bir parkurda kıyafetiniz temiz kalır.
Yağmurluk: Yağmur ihtimali olan zamanlarda su geçirmez mont/ceket veya panço kullanabilirsiniz. Panço sırt çantanız dahil sizi baştan diz altına kadar yağmurdan korur.
Baton: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde tercih edebilirsiniz. Özellikle yokuşlarda çok faydalıdır. Ayak ve dizlere binen yükü çift baton kullanımda neredeyse %25'e kadar azaltır.
Baş: Mevsime göre, bere, buff, şapka kullanılabilir.
Üst: Hava Şartlarına göre en üst katman için Mont yada yağmurluk veya polar tercih edilebilir. Alt katman için termal çabuk kuruyan Tshortlar kullanılmalıdır. Kesinlikle pamuklu kıyafet kullanılmamalıdır.
Alt: Sentetik kumaşlı rahat pantolonları tercih edilmelidir. Bu tür kumaş ıslansa bile çok çabuk kurur ve ısıyı muhafaza eder. Pantolonların kargo tipi bol cepli olmasında fayda var. Mevsime göre kısa pantolonla da yürüyebilirsiniz. Doğa sporlarında kot pantolon kullanılmaz.
Matara: En az 1 lt’lik su kabı. Termos kullanılabilir. Ağırlık dikkate alınmmalıdır.
İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen sizde küçük bir ilkyardım çantası bulundurabilirsiniz.
Deniz-Göl: Eğer katıldığınız etkinlikte deniz, şelale, göl veya doğal termal havuz varsa yanınızda mayo/şort ve ince havlu bulundurmanızı öneririz.
Kişisel: Kişisel bakım malzemelerinizi unutmayın. Etkinliğe göre Diş fırçası, macunu, koruyucu kremler, parfüm, hijyen ürünleri gibi. Bunlar dışında şarj cihazlarınızı unutmayın.


Doğa Yürüyüşleri Bir Sportif Faaliyettir.
Sportif Faaliyetler için günlük kıyafetler uygun değildir.


Daha fazla bilgi için buraya tıklayıp Whatsapp WhatsApp'dan yazabilirsiniz.
Bizler İstanbul Doğada gönüllü çalışan insanlarız ve hepimizin sizler gibi başka işleri var.
Gönüllü organizasyonlarda tam zamanlı destek maalesef mümkün olmuyor.
Cevap alma süresi uzar ise anlayışınıza ve desteğinize sığınıyoruz.


Paylaşım Usulu : Yol ve diğer masrafların toplamı etkinlik sonunda katılımcılara pay edilir. Oluşacak tahmini maliyeti etkinlik sorumlumuzdan öğrenebilirsiniz.

Etkinlikleirmize ilk defa katılıyorsanız Lütfen buraya tıklayarak "DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER" yazısını okuyun.

Doğa yürüyüşü malzemelerinin detayı için buraya tıklayabilirsiniz.
 

   

İstanbul Doğa Sporları Kulübü Bir Doğa Gönüllüleri Derneğidir.
Merkez Mahallesi Hasat Sokak No : 52 /1 Şişli / İstanbul
Telefon: 0 212 963 04 79

© 2017 All Right Reserved