10.02.2019 Pazar
KARGALI ŞELALESİ - DEĞİRMENÇAYIRI ORTA ZOR YÜRÜYÜŞ
PINAR ÇETİN ve OSMAN YAŞAR SORUMLULUĞUNDA
| Etkinlik Türü | :ORTA ZOR DOĞA YÜRÜYÜŞ |
| Etkinlik Tarihi | :10.02.2019 Pazar |
| Etkinlik Süresi | :GÜNÜBİRLİK |
| Katılımcı limiti | :28 Kişi. Kalan:0 |
| Faaliyet Sorumlusu | :H.PINAR CETIN |
KARGALI ŞELALESİ - DEĞİRMENÇAYIRI KÖYÜ DOĞA YÜRÜYÜŞÜ

10 Şubat 2019 günü sizler için çok güzel bir yürüyüş planladık.Kocaeli'nin Gebze İlçesine bağlı Kargalı köyünden başlayarak, Kargalı Şelalerini görüp Değirmençayırın'da yürüyüşümüzü tamamlayacağız.
Kargalı köyü, yaklaşık 400- 450 senelik bir köydür. Köyün adı sonradan yağan karın uzun süre kalkmamasından Kar kaldı kaldı denmesinden ya da Kar kalırın Kar galır şeklinde söylenmesinden gelmektedir. Zamanla kargalı diye anılmıştır. Gebzenin Taşköprü yöresi köylerindendir.
Sabah 7.30 da ilk duraktan başlayarak yolculuğumuza başlayacağız. Yol üzerinde bir yerde ihtiyaç molası vereceğiz. Kahvaltımızı Kargalı Köyünde bulunan bir köy kahvesinde yanımızda getirdiğimiz kahvaltılıklarımızla ve çay eşliğinde yapacağız.Kahvaltımızın ardından yürüyüşümüze başlayacağız.
Öğlen Yemeği
Atıştırmalıklarınızı yanınıza alıyorsunuz. Meyve ve kuruyemiş tercih edilmeli.
Akşam Yemeği:
Dönüz zamanına göre birlikte karar vereceğiz.
NOT : * Kilo - Kalp - Tansiyon hastaları için parkurlarımız uygun değildir. Verilen mesafeler yaklaşık mesafelerdir.
* Yürüyüşlerimizde orman geçişlerinde dikenler bulunabileceği için kıyafet seçimlerinde dikkatli olunması gerekmektedir.
* Katılımcılar doğaya çıktıklarında risk altına gireceklerini bilmelidirler ve bunu göze alarak faaliyetlere katılmalıdırlar.
* Bu faaliyet bir doğa sporudur. Gezi ya da kültür turu etkinliği gibi dakika dakika planlanmış programlarımız yoktur.
* Parkurumuzun bir kısmı keşif etapları içerir. Patikalar , dik iniş ve çıkışlar gibi pek çok farklı etap karşımıza çıkabilir.
Bu yürüyüş iniş ve çıkışlar içerdiğinden dolayı kondisyon gerektiren bir yürüyüştür. Katılımcılarımızın bu konuyu dikkate alması önemle rica olunur.( Dere geçişleri bulunmaktadır. )
ETKİNLİKLERDE KAR AMACI YOKTUR. PAYLAŞIM ESASINA GÖRE MALİYETLENDİRİLİYOR.
BU NEDENLE ETKİNLİĞE YAZILIP GELEMEYEN ARKADAŞLAR KATILIM PAYINI ÖDEMEKLE YÜKÜMLÜDÜR.
SON İPTAL SÜRESİ 7 ŞUBAT SAAT 23:59'DUR.
İPTAL ETMEYEN VE ASİL LİSTEYE GEÇEN YEDEKLERDE ETKİNLİK ÜCRETİNDEN SORUMLUDUR.
Faaliyet Sorumlusu : H.PINAR ÇETİN ve OSMAN YAŞAR
Araç Durakları
7:00 İncirli Alfemo
7:15 Mecidiyeköy Y.K.Bank
7.25 Yıldız Sait Çiftçi
7.40 Kadıköy EVLENDİRME
7.50 E-5 Göztepe
7.55 E-5 Kozyatağı
E-5 üzeri Maltepe, Kartal v.s.
Lütfen 5 dakika önce durakta olunuz!
NOT: Etkinliklerimizi TURSAB Acentası UGO Turizm ile (Sicil No 8407) organize etmekteyiz.
Önerdiğimiz Malzemeler :
Küçük sırt çantası: Yürüyüş sırasında yedek giysi, yağmurluk, krem, fotoğraf makinesi , atıştırmalıklar gibi sık kullanacağınız malzemelerinizi koyacağınız 20-30lt kapasiteli, bir sırt çantası.
Çantada Bulunması Gerekenler: Temel İlkyardım Malzemeleri, Dödük, Kafa Feneri, Mevsime göre yedek kıyafet, yeteri kadar aperatif yiyecek.
Ayakkabı: Etkinlik bir doğa yürüşü içeriyor ise mutlaka bileği saran yürüyüş botu kullanmalısınız. Etkinlik bir tültürel gezi ise rahat bir ayakkabı seçebilirsiniz.
Tozluk: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde turlarda tozluk bulundurabilirsiniz. Bileğinizden dizinize kadar kapatır ve botunuza taş, toprak, çamur, kar girmesini engeller. Ayrıca olası çamurlu bir parkurda kıyafetiniz temiz kalır.
Yağmurluk: Yağmur ihtimali olan zamanlarda su geçirmez mont/ceket veya panço kullanabilirsiniz. Panço sırt çantanız dahil sizi baştan diz altına kadar yağmurdan korur.
Baton: Doğa yürüyüşü etkinliklerinde tercih edebilirsiniz. Özellikle yokuşlarda çok faydalıdır. Ayak ve dizlere binen yükü çift baton kullanımda neredeyse %25'e kadar azaltır.
Baş: Mevsime göre, bere, buff, şapka kullanılabilir.
Üst: Hava Şartlarına göre en üst katman için Mont yada yağmurluk veya polar tercih edilebilir. Alt katman için termal çabuk kuruyan Tshortlar kullanılmalıdır. Kesinlikle pamuklu kıyafet kullanılmamalıdır.
Alt: Sentetik kumaşlı rahat pantolonları tercih edilmelidir. Bu tür kumaş ıslansa bile çok çabuk kurur ve ısıyı muhafaza eder. Pantolonların kargo tipi bol cepli olmasında fayda var. Mevsime göre kısa pantolonla da yürüyebilirsiniz. Doğa sporlarında kot pantolon kullanılmaz.
Matara: En az 1 lt’lik su kabı. Termos kullanılabilir. Ağırlık dikkate alınmmalıdır.
İlkyardım: Rehberlerimizde ilkyardım malzemeleri olmasına rağmen sizde küçük bir ilkyardım çantası bulundurabilirsiniz.
Deniz-Göl: Eğer katıldığınız etkinlikte deniz, şelale, göl veya doğal termal havuz varsa yanınızda mayo/şort ve ince havlu bulundurmanızı öneririz.
Kişisel: Kişisel bakım malzemelerinizi unutmayın. Etkinliğe göre Diş fırçası, macunu, koruyucu kremler, parfüm, hijyen ürünleri gibi. Bunlar dışında şarj cihazlarınızı unutmayın.
Doğa Yürüyüşleri Bir Sportif Faaliyettir.
Sportif Faaliyetler için günlük kıyafetler uygun değildir.
Daha fazla bilgi için buraya tıklayıp
WhatsApp'dan yazabilirsiniz.
Bizler İstanbul Doğada gönüllü çalışan insanlarız ve hepimizin sizler gibi başka işleri var.
Gönüllü organizasyonlarda tam zamanlı destek maalesef mümkün olmuyor.
Cevap alma süresi uzar ise anlayışınıza ve desteğinize sığınıyoruz.
Paylaşım Usulu : Yol ve diğer masrafların toplamı etkinlik sonunda katılımcılara pay edilir. Oluşacak tahmini maliyeti etkinlik sorumlumuzdan öğrenebilirsiniz.
Etkinlikleirmize ilk defa katılıyorsanız Lütfen buraya tıklayarak "DOĞA YÜRÜYÜŞÜNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER" yazısını okuyun.
Doğa yürüyüşü malzemelerinin detayı için buraya tıklayabilirsiniz.